Direktlänk till inlägg 23 juni 2011
Dessa knäckkakor är försvinnande goda...farligt goda
2 dl socker
2 dl Ren Havre, gärna Carlshamns
2.5 dl Mixwell ljust basmjöl
1 msk Fiberhusk
0.5 dl grädde
0.5 ljus sirap
1.5 dl smält margarin ( alt mjökfritt/laktosfritt )
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Kakorna kan flyta ut en del när dom gräddas så lägg dom mycket glest på plåten som är klädd med bakplåtspapper.
Flyter dom ihop kan man istället skära fyrkanter. Smaken är ju lika god vilket som.
Gör så här:
Smält smöret.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter allt det andra och blanda ihop till en jämn smet.
Sätt ugnen på 200 grader
Klicka ut små klickar på det smorda bakplåtspapperet, använd 1 tsk som hjälp.
Grädda ca 5-7 minuter..Passa noga för dom bränns väldigt fort.
Dom ska vara gyllenbruna och lite mörkare i kanterna, då är de klara
Har dom flytit ihop så skär isär dom innan kakorna svalnat.
Förvara i burk med lock.
Om man vill kan man göra en smörkräm som man lägger ihop 2 och 2 med.
Då blir det en lite festligare kaka.
Mums...Lycka till / Babs
Glad Midsommar önskar jag alla mina nära och kära och alla vänner runt om i vårt avlånga land! Hoppas att ni alla får en skön helg med mycket god mat oavsett om ni inte tål Gluten, Laktos, Mjölk, Ägg, Nötter, Ärtprotein, Soja m.m Dans o...
Mumsigt men enkelt recept på hemmagjorda fiskpinnar...garanterat goda! 1 pkt fryst torskpaket, ca 400 gr 1 ägg 5-6 msk glutenfritt ströbröd 1 tsk salt 1/2 tsk citronpeppar Gör så här: Tina fiskblocket lite så det går att s...